Tänään sain jo jonkin aikaa odoteltua postia Englannista. Se oli ensimmäinen tilaukseni ulkomailta ja pikkasen pisti miettimään, oliko myös viimeinen. Englannista lähtenyt "paketti" näytti tältä:

1443609.jpg

Tuo tuli siis mulle tuon näköisenä meitin postin kuoressa tilaukseni ja saatekirjeen kera:

"Hyvä asiakkaamme, Suomen Posti Oyj ei ole valitettavasti aiemmin pystynyt toimittamaan perille oheista Teille osoitettua kirjettä, koska (itse täytettävillä viivoilla lukee) "lähetys rikkoutunut".
Myöskään lähettäjän yhteystiedot eivät käyneet ilmi kuoresta, joten olemme avanneet kirjeenne osoitetietojen selvittämiseksi. Näin menetellen noudatimme Postipalvelulain (313/2001) meiltä edellyttämää toimintatapaa".

Ok. Lähetys on rikkoutunut (= repeytynyt) Suomeen tullessa, mutta minkä verran (siinä kohdassa; mulle tullessahan se oli täysin revitty)? Kuvassa näkyvästä tarrasta käy ilmi lähettäjä ja toisella puolella pakettia on saajan - eli mun - tiedot. Ja jos saajan tiedot on ok, mihin tarvitaan lähettäjän tietoja?
Eikö pakettia olisi voinut teipata ja jättää se tutkimatta? Tuon paperisotkun sisällä on (vieläkin) kuori, jossa oli tilaus/lähetystodistus, jonka ovat tutkineet ja sieltä vasta tiedot (jotka tuossa päälläkin ovat) sitten löytäneet.
Jokin mua tässä nyt kaivelee. Ihan aluksi jo se, miten lähetys on pakattu/paketoitu Englannissa. Pelkkään ohkaiseen paperiin. Mutta ehkä täällä yritykset pakkaavat tuotteensa paremmin.