Mitä muut edellä, sitä minä tietenkin perässä. Eli tämmöisen testin tein sitten täällä minäkin ja tulokset näkyy alla myös :)

 

selitys_holland.gifTämän ammatinvalintatestin perusteella voit tutkia omia mielenkiinnon kohteitasi. Testi perustuu väljästi amerikkalaisen psykologin John Hollandin teoriaan eri ihmistyypeistä. Kyseessä on itsearviointitehtävä, jossa sinun tulee vastata ohjelmassa esitettäviin kysymyksiin. Vastausten perusteella ohjelma laskee sinulle suuntautumistyypit. Jokaisesta tyypistä ja tyyppiyhdistelmästä ohjelma listaa myös tyypille hyvin soveltuvia aloja ja tehtäviä.

Muista kuitenkin:
• Hollandin testi on vain yksi tapa luokitella kiinnostuksen kohtaita. Testi ei siis kerro mitään "yhtä ainoaa totuutta". Jokin toinen testi voi painottaa eri asioita ja antaa siten toisenlaisia tuloksia.
• Tulokset perustuvat omiin arvioihisi, joten ne ovat sitä luotettavampia mitä harkitummin vastaat kysymyksiin. Mielipiteesi voivat kuitenkin ajan myötä muuttua, jolloin tuloskin muuttuu. Tulosta voidaan pitää siis vain viitteellisenä ja se kuvastaa tämänhetkistä tilannettasi.
• Harvat ihmiset kuuluvat vain yhteen tyyppiin. Useimmissa ihmisissä on monen tyypin piirteitä.

Tuloksesi:

Sosiaalinen 32% px_s.gifpx_s_loppu.gif
tulos_mursu.gif
Tieteellinen 19% px_i.gifpx_i_loppu.gif
Systemaattinen 31% px_c.gifpx_c_loppu.gif
Yrittävä 47% px_e.gifpx_e_loppu.gif
Taiteellinen 68% px_a.gifpx_a_loppu.gif
Käytännöllinen 35% px_r.gifpx_r_loppu.gif

Vastauksiesi perusteella olet taiteellinen ja yrittävä. Alle on listattu joukko ammatteja, joissa voit parhaiten hyödyntää näitä ominaisuuksia. Tarkemmat kuvaukset eri ammateista ja niihin kouluttautumisesta löydät ammattinetti.fi:stä.

Mannekiini
Suhdetoimintahenkilö
Mainospäällikkö
Valokuvamalli
Kuvanveistäjä
Vaatteiden suunnittelija
Tanssija
Meikkitaiteilija
Kukkakauppias
Näytelmäkirjailija
Mainostensuunnittelija
Muotisuunnittelija
Kriitikko
Kirjailija
Näyttelijä
Koreografi
Editori
Sisustussuunnittelija
Kuvittaja
Kuvituksen suunnittelija
Musiikin opettaja
Valokuvaaja
Valokuvatoimittaja